Modern Betong Logo, till startsidan

Om Modern Betong

Företagshistoria

Familjeföretaget Modern Betongteknologi AB grundades 1994 av Dick Söderberg, en välkänd veteran inom betongbranschen. Modern Betongs ändamål är att tillhandahålla högteknologiska produkter relaterade till betong. Inledningsvis bestod merparten av försäljningen av Mastertopprodukter, reparationsbruk, membranhärdare, dammbindare, fibrer, och rengöringsmedel, men sedan i början av 2000-talet säljer vi även täckplast, verktyg och maskiner.

Modern Betongteknologi AB har under åren utvecklats till det ledande företaget inom industrigolvsprodukter och maskiner för golvläggning. Idag har bolaget åtta kompetenta och engagerade anställda och drivs av Dicks son Carl-Fredrik Söderberg.

Kontor

Modern Betong har huvudkontor är beläget i Täby, ca 15 km norr om Stockholm och ett lokalt kontor på Ringön i Göteborg. Ett väl sammansvetsat lag distribuerar härifrån en mängd högkvalitativa produkter till bland annat industrier, kontor, parkeringshus och bostäder.

Bred produktportfölj

Modern Betongteknologi AB tillhandahåller huvudsakligen produkter för att förstärka, skydda och reparera betong; såsom hårdbetong, epoxy- , poleyuretan-, och akrylprodukter och fibrer med tillbehör samt verktyg och maskiner. Vidare erbjuder Modern Betong även exklusiv natursten till större projekt. Ur vårt sortiment av glättningsmaskiner kan vi erbjuda flera modeller i olika storlekar för arbete inomhus och utomhus. Vi har valt att specialicera oss på diesel- och bensindrivna glättningsmaskiner från den amerikanska tillverkaren Multiquip och deras Whiteman-sortriment.

Ett av de världsledande byggkemiföretag som Modern Betong samarbetar med är tyska BASF med utvecklingscentra i Japan, USA och Europa, vilket ger oss tillgång till nyheter och information om produkter snabbt. Andra samarbetspartners är Granitex, Bekaert, Linotolgolv och Scangolv. Vi har stora och trygga samarbetspartners i våra leverantörer, vilket gör att vi kan lösa problem snabbt och hantera komplexa projekt. Vi kan hjälpa dig med dina golvbehov vare sig det gäller industrigolv eller golv i offentliga miljöer.

Kort historia om flaggskeppsprodukten

Masterplate, numera Mastertop 200, började tillverkas år 1909 av Master Builders i Cleveland, USA. MasterBuilders vision var att tillverka världens mest resistenta betonggolv och man omgav sig av de absolut främsta specialisterna för att nå denna vision. Man uppfann Masterplate som hade stål (istället för kvarts) som ballast, vilket resulterade i enormt slit- och stöttåliga industrigolv. I snart 100 år har det lagts miljontals kvadratmeter Mastertop i både kända och okända byggnader runt om i världen.

Fantastiska referensobjekt

Med över 40 års samlad erfarenhet kan vi stolt presentera ett produktsortiment med en väl avvägd blandning av de bästa leverantörerna inom varje område och en mängd fina referensobjekt, såsom Arlandabanans och Intercitys tågperronger, IKEAs och Pripps lager, diverse parkeringshus, K-Rautas butiker, Greenzones bilanläggning, Scanias motorverkstäder, Volvos lastvagnsverkstäder, Schenkers terminaler och Ragnsells miljöstationer.

Kundkärlek

Vår filosofi från början var att skapa goda relationer och att ha nöjda kunder. Det gäller i allra högsta grad även idag. Vi samarbetar med både stora och mindre företag där våra kunder främst är entreprenörer i bygg- och anläggningsbranschen, men även storföretag, arkitekter och privatpersoner. Några på vår kundlista är IKEA, Linotolgolv, Scangolv och Ahlsröd Industrigolv.

Huvudkontor
Sjöflygvägen 44
183 60 Täby
Telefon: 08 756 01 00
Fax: 08 756 83 44
mbt@modernbetong.se
Extern länk Karta

Lokalkontor i väst
Stålverksgatan 3
417 07 Göteborg
Telefon: 031 779 06 70
Fax: 031 779 06 72
mbt@modernbetong.se
Extern länk Karta

Lokalkontor i Syd
Lönngatan 4
26332 Höganäs
Mobil: 0709999931
jimmy@modernbetong.se

Modern Betong / Huvudkontor
Sjöflygvägen 44
183 60 Täby
Telefon: 08 756 01 00
mbt@modernbetong.se
Karta
Modern Betong på TwitterModern Betong på Youtube

Admin

Copyright © 2015